Verenigingen

Het advocatenkantoor Avinci is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en arbeidsrecht en heeft een goede naam opgebouwd bij ondernemers. Sportrecht doet niet anders.

Wij behandelen verenigingen ook als ondernemingen. De belangen zijn groot, er worden arbeidscontracten afgesloten, er zijn sponsorcontracten, er is sprake van aansprakelijkheid, huurrecht, tuchtrecht en meer zaken die er toe doen. Trainers en spelers komen en gaan, vrijwiligers werken op contractbasis, sponsoren willen allerlei afspraken vastgelegd hebben enzovoorts. Er komt nog al wat bij kijken en net zoals ondernemers bij onze divisie Bedrijfsadvocaat regelmatig juridisch ruggenspraak houden, zo doet Avinci Sport Recht hetzelfde bij verenigingen. Zodat u juridisch sterk staat.  Wij begrijpen de cultuur die er heerst en willen proactief problemen voorkomen.

Inmiddels hebben we veel ervaring opgedaan: van het huren van nieuwe sportvelden en accomodaties van de gemeente of derden, het digitaliseren van het ledenbestand, het opstappen van een bestuur, het fuseren van twee verenigingen en het opstappen van de penningmeester die een greep in de kas had gedaan.

Maar gelukkig ook mooie dingen zoals het opzetten van een bijzonder toernooi of event, het afsluiten van mooie sponsordeals en contracten met adverteerders tot en met het opstellen van trainers contracten die sinds 1 juli 2015 binnen een nieuwe wet Werk en Zekerheid vallen waar creatief moet worden omgegaan. cao sport, arbeidsrelatie met vrijwilligers, overeenkomsten met leveranciers, statuten, verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid verschillende organen – er komt nogal wat bij een vereniging kijken.

Avinci Sportrecht ondersteunt bonden en verenigingen met diverse juridische vraagstukken binnen het sportrecht: aansprakelijkheid, arbeidsrecht, huurrecht, sponsordeals, tuchtrecht, verenigingsrecht, ondernemingsrecht, privacyrecht.

 

Advocaten en juridische hulp voor voetbal en sporters