Vertrek trainer Luhukay VfB Stuttgart.

Jos Luhukay vertrekt na nog geen vier maanden alweer als trainer van VfB Stuttgart. De Nederlandse coach heeft donderdagmiddag zijn ontslag ingediend bij de clubleiding.

Aan het vertrek van Luhukay ligt een ruzie met sportief directeur Jan Schindelmeiser ten grondslag. De 53-jarige coach kan zich absoluut niet vinden in het transferbeleid van de directeur en heeft daarom besloten op te stappen, terwijl hij in mei nog een tweejarig contract tekende bij de naar de Tweede Bundesliga gedegradeerde club. ‘Deze beslissing valt me zwaar’, zegt Luhukay tegen Bild.

Onder leiding van Luhukay, wiens assistent Remy Reijnierse eveneens vertrekt, is Stuttgart matig aan het seizoen begonnen. Na vier wedstrijden in het nog prille seizoen staat de club negende met zes punten, terwijl promotie naar de Bundesliga de doelstelling is. Volgens de Nederlander zijn de teleurstellende resultaten voor een groot deel te wijten aan het transferbeleid en de vele nationaliteiten (vijftien) binnen de selectie.

Transferbeleid is cruciaal. Niet alleen voor jou als speler maar ook als trainer – wat mag en wat is toegestaan? Bij Avinci Sportrecht denken wij altijd eerst aan jou belang: of je nu speler, trainer of club bent. Wij overdenken de gevolgen in de long term en beschermen de belangen. Je staat namelijk onder druk en je inspanningen moeten geborgd worden. De media heeft invloed en je wilt dat je contracten goed geregeld zijn mocht het zover komen. Wil je meer weten? Kom dan eens langs voor een kennismaking zodat we kunnen brainstormen over de actuele juridische wetgeving en de wijzigingen.

Goede voorbereiding is het halve werk – het is fijn om te weten wat er in je contract staat en wat je mogelijkheden zijn.

 

Bron: KNVB, VI, Josh Luhukay

Advocaten en juridische hulp voor voetbal en sporters