‘Schumacher krijgt schadevergoeding in rechtszaak’

De familie van Michael Schumacher ontvangt waarschijnlijk een schadevergoeding van tienduizenden euro’s van een Duits roddelblad.

Dat heeft de rechter aangegeven die binnenkort uitspraak zal doen in de zaak die is aangespannen door de familie van de 47-jarige oud-Formule 1-coureur, wiens situatie nog altijd onduidelijk is na een zwaar ski-ongeluk eind 2013.

Het Duitse blad Bunte schreef in december 2015 dat de zevenvoudig wereldkampioen weer zou kunnen lopen en een arm zou kunnen bewegen. Schumachers manager Sabine Kehm ontkende dit echter en stelde dat met dit soort berichtgeving valse verwachtingen worden gewekt – en bovendien de privacy van de familie geschenden wordt.

Rechtszaak

Reden genoeg voor de Schumachers om een rechtszaak aan te spannen, die net is begonnen. De advocaat van de familie wilde geen informatie prijsgeven over de daadwerkelijke gesteldheid van de Duitser, maar stelde wel hij nog altijd niet kan lopen. Volgens Bunte kwam de gepubliceerde informatie van een betrouwbare informant.

De rechter verwacht dat de familie aanspraak maakt op een schadevergoeding van tussen de 40.000 en 100.000 euro. De uitspraak in de zaak wordt waarschijnlijk in oktober gedaan.

Worden er over jou ook schadelijkeĀ berichtgevingen verspreid? Wacht dan niet langer – wij zijn gespecialiseerd in entertainmentrecht, privacy en sportrecht. Jouw privacy is je meest waardevolle bezit!

Bron: nu.nl, Telegraaf, Schumacher

#schadevergoeding #entertainment #privacy

Advocaten en juridische hulp voor voetbal en sporters