Beslaglegging

De belastingdienst zou een tweede beslag op de panden van Ruud Gullit hebben laten leggen, nadat bekend is geworden dat de oud-voetballer naast zijn aanslag over 2010 ook die over het jaar 2011 nog niet heeft betaald.

 

Volgens de website voert de belastingdienst hiermee de druk op Gullit op. Door de beslaglegging kan elk moment worden overgegaan op een veiling om de panden te verkopen.

Gullit reageert in De Telegraaf van woensdag vrij kalm op de tweede beslaglegging.

“We hebben een discussie over die jaren. Dit is daar een gevolg van”, zegt de ex-voetballer in de krant.

Na de eerste beslaglegging vorige week liet Gullit aan RTL Boulevard weten er alles aan te doen dit zo snel mogelijk op te lossen. Volgens hem was de stap genomen ‘in het kader van de financiële afwikkeling van de echtscheiding’ met zijn ex Estelle Cruijff.

Het beslag geldt ook voor de villa waar Cruijff momenteel met hun kinderen woont. Hoewel zij vorig jaar zelf voor 1 miljoen euro beslag liet leggen op Gullits panden, krijgt de belastingdienst voorrang bij een eventuele gedwongen verkoop.

Twee andere appartementen waar nu beslag op ligt, staan al een tijdje te koop. Hoe groot de belastingschuld van Gullit is, is niet bekend.

 

Cristina Pensa, de Italiaanse ex-vrouw van Ruud Gullit heeft beslag laten leggen op zijn banktegoeden, huizen en inkomsten na een geschil over kinderalimentatie.

De rechtbank Amsterdam heeft onlangs toestemming voor de beslagen verleend, op basis van een eerder vonnis van de rechtbank in Milaan.

Gullit zou volgens Cristina Pensa al twee jaar niet meer zijn volledige alimentatie voor hun twee kinderen Quincy (24) en Cheyenne (21) betalen. De achterstand bedraagt inmiddels 140.000 euro, zo meldt haar Rotterdamse advocaat Glenn Haulussy. De voormalige partner van de voetballer raakte naar eigen zeggen in de financiële problemen als gevolg van de situatie. “Door de wanbetaling van mijn ex kon ik mijn huur niet meer betalen en ben ik mijn woning uitgezet”, aldus de Italiaanse.

Volgens haar raadsman beweert Gullit niet aan zijn betalingsverplichting te kunnen voldoen omdat hij grote schulden heeft bij de Belastingdienst. Onderzoek wijst uit dat dit niet het geval is, aldus Haulussy.

Kun je niet voorstellen dat zo’n grote speler als Gullit door deze publieke hel met gaan? Wij regelen zaken efficiënt en discreet en hebben een speciale afdeling voor echtscheidingen en financiële afwikkelingen. Kijk op onze website Echtgescheiden voor gedegen en deskundig advies.

Advocaten en juridische hulp voor voetbal en sporters