Arbitragezaak Limbombe

Anthony Limbombe ligt overhoop met NEC Nijmegen. Hij probeert een transfer af te dwingen en kwam niet trainen in de voorbije dagen, ondanks het feit dat NEC eiste dat hij zich maandag zou melden. Om een transfer af te dwingen, moet er een arbitragezaak plaatsvinden.

Danny Hesp, voorzitter van de spelersvakbond VVCS, laat dat weten. “Hij laat nu verstek gaan en dat is juridisch gezien werkweigering. De club kan hem niet dwingen om ergens naartoe te gaan, maar omgekeerd kan dat ook niet. Een arbitragezaak is dan de geijkte weg”, stelt Hesp in gesprek met Omroep Gelderland.

Limbombe heeft zijn zinnen gezet op Club Brugge. NEC betaalt inmiddels zijn salaris niet meer uit en heeft een boete opgelegd aan de Belgische aanvaller. “Dat is maximaal tien procent van zijn maandsalaris”, stelt Hesp namens de VVCS. De organisatie voor contractspelers gaat hem niet helpen. “Hij is geen lid van ons. De meeste buitenlandse spelers zijn dat niet.”

Vele voetballers zijn al voor de arbitragecommissie van de KNVB verschenen: Luis Suarez, de gebroeders De Boer en Bas Dost om je een voorbeeld te geven. Meestal is dit om een contract te ontbinden of een verstoorde arbeidsrelatie te ontbinden (een op handen zijnde transfer, een speler zit op de bank, de speler ligt niet goed in de groep of iets dergelijks).

Avinci zet de voorwaarden van de arbitragecommissie van de KNVB hier op een rijtje: 

#arbitrage #contract #geschil #juridische kennis

Advocaten en juridische hulp voor voetbal en sporters