Sponsordeals

In 2015 was Lionel Messi met een jaarinkomen van 65 miljoen euro met afstand de best betaalde speler ter wereld. De vedette van Barcelona houdt Cristiano Ronaldo ruimschoots achter zich.

De superster van Real Madrid incasseerde in 2014 namelijk slechts 54 miljoen euro, berekende France Football. Het podium van de best betaalde spelers ter wereld wordt gecompleteerd door Neymar. De Braziliaan van Barcelona ontvangt elk jaar 36,5 miljoen euro. France Football telde bij het samenstellen van de lijst alle inkomsten uit salaris, sponsordeals en bonussen bij elkaar op.

In de toptien van best betaalde spelers ter wereld in 2014/15 staat één Nederlander: Robin van Persie. Met 25,6 miljoen euro stond de spits van destijds Manchester United op de vijfde plaats, achter de verrassend hoog genoteerde Thiago Silva van Paris Saint-Germain. De Braziliaanse verdediger staat met een jaargage van 27,5 miljoen vierde. Opvallend is dat hij een stuk hoger genoteerd staat dan Zlatan Ibrahimovic, de absolute sterspeler bij zijn club. De Zweed bevindt zich met een inkomen van 21,5 miljoen euro op de achtste positie.

Voor Louis van Gaal is een plek weggelegd in de lijst met best betaalde trainers. De coach van Manchester United staat vijfde, met een inkomen van tien miljoen per jaar. Van alle trainers verdient José Mourinho het meest; de manager van Chelsea wordt jaarlijks beloond met achttien miljoen euro.

Duidelijk is dat het jaarinkomen voor een groot deel bepaald wordt door de sponsordeals. 

Advocaten en juridische hulp voor voetbal en sporters