Advocaten

Onze advocaten en het juridisch team adviseren u ondermeer bij:

  • Contractenrecht (sponsorcontracten)
  • Begeleiden bij onderhandelingen en transfers
  • Tuchtzaken (schorsingen)
  • Dopingzaken
  • Het arbeidsrecht (contractbreuk)
  • Verenigingsrecht
  • Portretrechten
  • Matchfixing
  • Procedure bij de Arbitragecommissie van de KNVB

Arthur Hansen studeerde rechten in Rotterdam. Na een begin in de advocatuur stapte Arthur als bedrijfsjurist over naar een grote pensioenverzekeraar. Oude liefde roest niet, en daarom keerde hij na enkele jaren terug in de advocatuur. Eerst in Breda en daarna in Rotterdam. Samen met Hans Bakker heeft hij het kantoor Avinci Advocaten opgericht om zich te kunnen richten op de rechtgebieden waar Avinci Advocaten rechtsbijstand biedt.

Op het hockeyveld speelt Arthur, net als in zijn werk, liever de bal dan de man. Kruipt het liefst in de huid van de hulpzoekende zakenman en ziet het als de uitdaging een onverwachte invalshoek te creëren en iedereen in verbijstering achter te laten. Zijn motto is Romeo Victor en intelligentie is zijn strijdwapen – hij tovert regelmatig een wit konijn uit de hoge hoed. Arthur staat wekelijks in de rechtszaal om zijn cliënten te verdedigen. Is betrokken, resultaat gericht en denkt in het belang van de ondernemer.

Arthur heeft een voorliefde voor ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Heeft een jarenlange ervaring in het opstellen en beoordelen van contracten. Procedeert geregeld over vraagstukken van Intellectuele Eigendom (merkrecht, auteursrecht en handelsnaamrecht).

Salva-Mehtash-3772

Hans Bakker studeerde journalistiek in Zwolle en rechten in Amsterdam. Het bleek al snel dat de partijdigheid van de advocaat beter bij hem past dan de rol van objectieve waarnemer die de journalist heeft. Sinds de afronding van zijn studies in 1996 is hij werkzaam in de advocatuur, eerst in Amsterdam en later in Breda. Sedert de oprichting was hij advocaat bij Avinci Advocaten. Thans is hij als adviseur aan kantoor verbonden en staat hij als “lawyers lawyer” de advocaten van Avinci Advocaten met raad en advies terzijde op de rechtsgebieden waar Avinci Advocaten zich in het bijzonder op richt. Hans Bakker staat bekend om zijn analytisch vermogen en zijn verrassend scherpe invalshoek.

Buiten zijn werk is Hans een actief sportduiker en brengt hij menig uurtje onder water door. Naast de Hollandse wateren is de Rode Zee een van zijn favoriete bestemmingen.

Salva-Mehtash-3811

Naast onze twee top advocaten hebben we een fantastisch juridisch team op ons kantoor die stuk voor stuk gespecialiseerd zijn in hun vakgebied.

Advocaten Avinci Sportrecht

Advocaten en juridische hulp voor voetbal en sporters